Hyvinvointialueet

hyvinvointialuealoite.fi –verkkopalvelun pilotti julkaistaan tiistaina 8.10.2024

Hyvinvointialuealoite.fi on oikeusministeriön ja oikeusrekisterikeskuksen tuottama verkkopalvelu. Uusi aloitepalvelu www.hyvinvointialuealoite.fi (www.välfärdsområdesinitiativ.fi) tulee osaksi oikeusministeriön demokratiaverkkopalveluiden kokonaisuutta, johon kuuluvat muun muassa http://www.kansalaisaloite.fi ja www.kuntalaisaloite.fi -palvelut.

Tiistaina 8.10.2024 julkaistaan palvelun ensimmäinen pilottiversio. Palvelun pilottiversio sisältää aloitepalvelun keskeiset toiminnallisuudet. Hyvinvointialueet voivat saada palvelusta aloitteita heti julkaisusta alkaen.

Palvelun pilottiversiossa voi tehdä aloitteita hyvinvointialueille ja käyttäjät voivat kannattaa ja selata muiden tekemiä aloitteita. Pilottiversiossa käyttäjät voivat myös tarkastella hyvinvointialueiden antamia vastauksia ja väliaikatietoja aloitteisiin. Palvelua voi käyttää suomeksi ja ruotsiksi. Palvelun käyttö on maksutonta.

Palvelun pilottiversiossa käyttäjät pääsevät testaamaan palvelun toimintaa. Palvelua kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen avulla. Hyvinvointialuealoite.fi-palvelun voi liittää hyvinvointialueen omille verkkosivuille, chatbotteihin tai karttapalveluihin Digi- ja väestötietoviraston (DVV) tuottaman Palvelutietovarannon (PTV) avoimen rajapinnan kautta. Kuvaus on tulossa PTV-palveluun marraskuussa 2024. Hyvinvointialueiden ei siis tule tehdä PTV -palveluun omaa hyvinvointialuealoite.fi- palvelukuvausta.

Infotilaisuuksia hyvinvointialueille:

Torstaina 24.10.2024 klo 13.00 -14.00 TEAMS (viestintä)
Infotilaisuudessa keskustellaan hyvinvointialuealoite.fi -palvelun pilottiversion viestinnästä hyvinvointialueiden henkilöstölle ja potentiaalisille aloitteiden tekijöille, kuten hyvinvointialueiden asukkaille. Tilaisuus on tarkoitettu hyvinvointialueiden viestinnästä ja osallisuudesta vastaaville henkilöille.

Keskiviikkona 23.10.2024 klo 13.00-14.30, TEAMS (info) ja Torstaina 31.10.2024 klo 13.00 -14.30, TEAMS (info)

Infotilaisuuksissa kerrotaan hyvinvointialueiden roolista aloitteiden käsittelyssä sekä hyvinvointialuealoite.fi-palvelun pilottiversion toiminnasta hyvinvointialueiden näkökulmasta. Tilaisuudet on tarkoitettu ensisijaisesti hyvinvointialueiden kirjaamoille ja aloitteita käsitteleville. Tilaisuudet ovat saman sisältöiset.

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteeseen hyvinvointialuealoite@gov.fi

Lue lisää osallistumisesta hyvinvointialueen toimintaan